godfarfoss lav
Voksested for Leptochidium crenatulum i området mellom inntak og fangdam I Godfarfoss. Foto: Oddvar Olsen/Faunafokus AS

På et drøyt halvår har Godfarfoss Kraft AS fått to svære overtredelsesgebyr i samme kraftutbygging for å ha skadet den samme sterkt truede lavarten.

  • Øyvind Zambrano Lie

I mai fikk Godfarfoss Kraft AS 400.000 kroner i overtredelsesgebyr fra NVE for å ha ødelagt en lokalitet med den sterkt truede lavarten Leptochidium crenatulum og for å ha anlagt deler av adkomstveien til Godfarfoss kraftverk utenfor de godkjente arealbruksgrensene. Nå har selskapet fått enda et overtredelsesgebyr, på 500.000 kroner,...
Artikkelen er 1125 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.