statnett
Statnetts hovedkontor i Nydalen i Oslo. Foto: Olav Helland/Wikimedia Commons

Når støttenivået fastsettes sent og ikke alle får støtte, vil det trolig føre til utsatt havvindutbygging på Utsira Nord, ifølge Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Olje- og energidepartementets høringsdokumenter for utbyggingen av havvind på Utsira Nord presenterer to alternative støttemodeller: investeringsstøtte og differansekontrakt. «Statnett er usikker på om de to foreslåtte tildelingsmodellene i tilstrekkelig grad vil legge til rette for tempo og volum i utvikling av Utsira Nord», skriver selskapet i en høringsuttalelse. Forslagene i...
Artikkelen er 469 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.