mast møre
Foto: Øyvind Zambrano Lie

RME la prognoser og ikke faktisk pris til grunn. Dermed får alle nettselskaper i Sør-Norge for mye støtte for november og desember, mens alle nettselskaper i Midt-Norge mangler støtte.

  • Øyvind Zambrano Lie

I fjor ble det som kjent innført en ordning for å overføre deler av Statnetts enorme flaskehalsinntekter til andre nettselskaper for å dempe virkningene av de høye kraftprisene på overføringstapet og slik forhindre nettleieøkninger for kundene. Det er Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE som beregner hvor mye av Statnetts...
Artikkelen er 1087 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.