blåvinge avtale
Fra venstre: Næringssjef Anette Sæther (Haugesund), Ordfører Arne Christian Mohn (Haugesund), Mikael Mønsted (Blåvinge), Erlend Gjelstad Jakobsen (Blåvinge), Daglig leder Einar Tollaksvik (Saga Subsea), Hans-Kristian Alveberg (Blåvinge), Jon Kippenes (Blåvinge), Havnedirektør Tommy Sandtorv (Karmsund Havn), Kristine Edvinson (Karmsund Havn), Camilla Remøy Gudmundson (Karmsund Havn). Foto: Blåvinge

Avtaler med Karmsund Havn og Saga Subsea skal legge til rette for lokale ringvirkninger og industriutvikling på Haugalandet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Blåvinge, et havvindpartnerskap mellom Fred. Olsen Seawind, Hafslund og Ørsted, har inngått samarbeid med to aktører på Haugalandet, Karmsund Havn og Saga Subsea, opplyser Blåvinge i en pressemelding.

Karmsund Havn leverer logistikkløsninger og havnetjenester, mens Saga Subsea er leverandør av tjenester til offshore og maritim industri.

Karmsund Havn ligger sentralt plassert i Haugesundregionen, nær Utsira Nord, et av områdene regjeringen har åpnet for utbygging av havvind.

Avtalen mellom Blåvinge og Karmsund Havn går ut på å samarbeide om å finne gode logistikkløsninger og kartlegge hva som skal til for å realisere flytende havvind på Utsira Nord. Blant annet vil Blåvinge kunne etablere et sammenstillingsområde og en drift- og vedlikeholdsbase i regionen.

– Vi er glade for å ha funnet en samarbeidspartner som kan levere den infrastrukturen vi trenger for å realisere flytende havvind på Utsira Nord. Karmsund Havn har god beliggenhet til prosjektområdet og utmerker seg med en tydelig grønn profil, sier prosjektdirektør Jon Kippenes i Blåvinge i meldingen.