Illustrasjonsbilde: Montør fra Omexom jobber med å montere bryteranlegget i en ny transformatorstasjon. Foto: Atle Abelsen

Krafttransformatorer og koplingsanlegg koster opptil 50 prosent mer, og har i noen tilfeller to til tre ganger så lang leveringstid som før pandemien og krigen.

  • Atle Abelsen

Etterdønninger etter pandemien og en forverret geopolitisk situasjon fører til ekstreme økninger i priser og leveringstider på krafttransformatorer, koplingsanlegg og annet kritisk nettutstyr. Det begynner nettselskapene å føle på kroppen. Det fører blant annet til en bestiller-bonanza, som ytterligere forverrer leveringssituasjonen. Leverandørene melder om sprengt kapasitet i alle tilgjengelige produksjonsanlegg,...
Artikkelen er 923 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.