energikommisjonen
Energikommisjonens leder Lars Sørgard (t.v.) overleverte onsdag kommisjonens rapport til energiminister Terje Aasland. Skjermdump: Regjeringen

Energikommisjonen foreslår også at nettselskapene tar mer risiko ved å redusere kravene til reserve (N-1), slik at selskapene kan tildele kapasitet uten å bygge mer nett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Onsdag overleverte energikommisjonen sin rapport, med den talende tittelen «Mer av alt – raskere», til energiminister Terje Aasland (Ap). Kommisjonen slutter seg til Strømnettutvalgets anbefaling av tiltak for å redusere ledetiden for nettanlegg, utnytte dagens nett bedre og fremme en mer samfunnsøkonomisk rasjonell nettutvikling, og utvikle en mer standardisert og...
Artikkelen er 441 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.