kulås
Styreleder for Sauland kraftverk AS, Geir Kulås. Foto: Sauland kraftverk AS

Beregnet produksjon har økt fra 205 til 220 GWh. Kraftverket kan stå ferdig i 2027/2028.

  • Øyvind Zambrano Lie

Samarbeidsselskapet Sauland kraftverk AS gjør et nytt forsøk på å få bygd Sauland kraftverk. Kraftverket fikk konsesjon tilbake i 2016, men ifølge utbyggerne gjorde utfordrende rammebetingelser at prosjektet den gang ble lagt til side. Sammen med avtalepartnere håper de å gjøre kostnadsbesparelser som gjør prosjektet tilstrekkelig lønnsomt. Byggekostnaden ble i...
Artikkelen er 440 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.