gravemaskin
Entreprenøren hadde et dårlig kart med seg (screenshot på telefonen), og feilbedømte stedet de skulle svinge unna vannet, ifølge Statnett. Foto: Statnett

Sikker jobbanalyse hjalp ikke da gravemaskinføreren brukte screenshot av kart på telefonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

18. januar i år beveget en gravemaskin på 13,1 tonn seg mellom mastepunkter og kjørte seg ut i kanten av et lite vann ved 132 kV-linjen som bygges mellom Kvandal og Kanstadbotn på grensa mellom Nordland og Troms. I forkant hadde entreprenøren vurdert kjøreruta, og det var blitt vurdert sikker...
Artikkelen er 575 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.