modalen
Bildet er fra magasinet i Steinslandsvatnet i Modalen. Arkivfoto: BKK

I fjerde kvartal 2022 fikk Eviny et resultat på 2129 millioner kroner, 1687 millioner kroner mer enn i samme kvartal 2021.

  • Øyvind Zambrano Lie

Hovedårsaken til bedringen er høyere kraftpriser, skriver Eviny i en pressemelding. Evinys underliggende konsernresultatet, som er justert for verdiendringer på sikringskontrakter og vesentlige engangseffekter, ble 226 millioner kroner. Det er 539 millioner kroner lavere enn i fjerde kvartal 2021. Årsak til reduksjonen er blant annet økt grunnrenteskattesats og ny avgift...
Artikkelen er 107 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.