svartisen
Bildet er fra Svartisen kraftverk i Meløy kommune i Nordland. Illustrasjonsfoto: Statkraft

NVE har laget et faktaark om hvor stor andel av vannkraften i Norge som er fleksibel.

  • Øyvind Zambrano Lie

I den forbindelse har NVE skjønnsmessig delt inn alle kraftverkene i NVEs vannkraftdatabase som enten magasinkraftverk eller elvekraftverk. Magasinkraftverk står for 77 prosent av norsk vannkraftproduksjon, går det fram i faktaarket. NVE har så brukt kart og satellittbilder til å vurdere hvilke vannkraftverk som har inntak i et reguleringsmagasin. Reguleringsmagasin...
Artikkelen er 219 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.