vindturbin
Illustrasjonsfoto: Robert Sandell/Mostphotos

Over halvparten av sakene er småkraft, det meste av volumet er vindkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

NVE, OED og kommunene hadde ved utgangen av 2022 101 kraftverksaker til behandling med en årsproduksjon på 25.911 GWh og en effekt på 8419 MW. Det går fram av en oversikt laget av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). Oversikten omfatter både meldinger, konsesjonspliktvurderinger, søknader, innstillinger og vedtatte saker som ikke...
Artikkelen er 375 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.