mast
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

NVE anbefaler bygging av ny 420 kV kraftledning og transformatorstasjon på Haugalandet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) anbefaler at Olje- og energidepartementet (OED) gir Statnett konsesjon til å bygge en ny 420 kV luftledning mellom Blåfalli i Vestland fylke og Gismarvik i Rogaland. NVE anbefaler også en ny transformatorstasjon i Gismarvik og utvidelse av Blåfalli koblingsstasjon. Bakgrunnen for anbefalingen er at det...
Artikkelen er 271 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.