amundsen kabel
Det vil bli et stort behov for legging av nye sjøkabler for strøm langs norskekysten, og det er utgangspunktet for etableringen av Amundsen Kabel. Foto: Amundsen Kabel

Det nyetablerte Bømblo-selskapet Amundsen Kabel AS har inngått kontrakt med et større norsk nettselskap om legging av en 4700 meter lang sjøkabel.

  • Stein Arne Bakken

Selskapet har klare ambisjoner om å bli en ledende aktør innen sjøkabeltjenester. Amundsen Kabel har sitt utspring fra Amundsen Diving AS, som også holder til På Rubbestadneset på Bømlo. Dette selskapet har lang erfaring med ulike typer undervannsoperasjoner, blant annet inspeksjon og reparasjon av sjøkabler for nettselskaper, og de har...
Artikkelen er 476 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.