stortinget
Foto: Øyvind Zambrano Lie

Men energiministeren forstår veldig godt at vertskommunene til Røldal-Suldal «føler seg avspist» da de gikk glipp av en tredel av kraftinntektene etter at Hydro inngikk avtale med Lyse.

  • Øyvind Zambrano Lie

I 1962 vedtok Stortinget utbygging av Røldal-Suldal. Stortingsvedtaket bygde på at konsesjonstiden bare gjaldt i 60 år, frem til utgangen av 2022. Da skulle hele anlegget falle tilbake til staten, og vertskommunene skulle få inntil én tredjedel av kraftverdien, i tråd med hjemfallsloven fra 1909. Som bekjent ble denne delen...
Artikkelen er 750 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.