smøla
Statkrafts vindpark på Smøla. Arkivfoto: Espen Lie Dahl

«Det er rimelig å legge til grunn at de fleste vindkraftverk vil kunne drives i 30 år», skriver Statkraft.

  • Øyvind Zambrano Lie

Like før jul foreslo Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) å stille krav om at vindkraftutbyggere må sette av syv prosent av investeringskostnadene som sikkerhet for nedlegging av anlegget innen utgangen av vindparkens tolvte driftsår. Slik skal myndighetene sikre seg mot at gamle og utrangerte vindparker blir stående i naturen uten...
Artikkelen er 484 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.