havvind haugalandet
For at det skal bli mer havvind utenfor Haugalandet bør havvind som bidrar positivt i nettet ikke pålegges å betale anleggsbidrag, ifølge Statnett. Arkivfoto: NVE

«Svært uheldig at anleggsbidragsregelverket gir insentiver som forhindrer eller forsinker utvikling av kraftproduksjon», skriver Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Haugalandet er et underskuddsområde med svært begrenset kapasitet i dagens nett til å tilknytte nytt forbruk. Samtidig er det store forbruksplaner i regionen. Statnett har derfor søkt konsesjon på en ny forbindelse Blåfalli – Gismarvik, inkludert ny stasjon Gismarvik og tiltak rundt Blåfalli stasjon, som Energiteknikk har omtalt. Forbindelsen vil...
Artikkelen er 564 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.