havvind
Foto: ABB

Statnett anbefaler åpning av nye havområder for havvind som muliggjør tilknytning til Bergensområdet og Grenlandsområdet, men Romsdal, Ranaregionen, Sørlandet og Stavangerområdet er også aktuelle.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett har på oppdrag fra NVE vurdert hvor i Norge det kan være gunstig å tilknytte havvind for utlysningene som er varslet fra 2025 og utover. – Med informasjonen vi har nå fremstår tilknytning av havvind til Bergensområdet og Grenlandsområdet som det beste alternativet for tilknytning av havvind i neste...
Artikkelen er 485 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.