vindpark
Illustrasjonsfoto: Norconsult

Betydelige mengder vindkraft styres fra PC hjemmefra, uten krav til sikring, ifølge Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det er i dag installert over 5000 MW vindkraft i Norge, noe som utgjør om lag 13 prosent av den installerte kapasiteten. I perioder med lavt forbruk og mye vind kan vindkraftproduksjon og import dekke over halvparten av forbruket i Norge. Slipper driftssentral Men vindkraftanlegg er i Kraftberedskapsforskriften ikke klassifisert...
Artikkelen er 716 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.