aneo solpark
Konstituert konsernsjef Olav Sem Austmo og konserndirektør for vekst fornybar i Aneo, Kari Skeidsvoll Moe, har gjort sin første investering i storskala solkraftverk i Sverige. Foto: Aneo

Investerer i det som vil bli en av Sveriges største solparker, i et skogområde som allerede er skadet av brann.

  • Øyvind Zambrano Lie

Investeringen på rundt 100 millioner kroner i solparken utenfor Gislaved i Jönköpings län blir det første storskala solkraftverket i Aneos portefølje. Anlegget skal etter planen stå ferdig og produsere strøm i siste halvdel av 2023. Prosjektet er utviklet av Sunna Group, hvor Aneo gikk inn på eiersiden i september ifjor....
Artikkelen er 395 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.