opo
Fra storflommen i elva Opo i Odda i 2014. Foto: Jomar Bergheim/NVE

En ny metode for å beregne flomforløp kan fastsette og redusere skader etter flom når været løper løpsk.

  • Atle Abelsen

Det er en kjent sak at vassdragsreguleringen kan brukes for å dempe flomtopper. Men metodene for å beregne potensialet, og samtidig kunne styre reguleringen og kraftproduksjonen optimalt, har vært enkle og ofte unøyaktige. – Vi er i ferd med å sluttføre arbeidet med å utvikle en mye mer effektiv metode, sier...
Artikkelen er 477 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.