solkraft
Solenergianlegget Apodi i Brasil. Foto: Ole Jørgen Bratland/Equinor

Equinor har kjøpt 5.000.000 aksjer i Scatec fra Scatec Innovation

  • Øyvind Zambrano Lie

Det tilsvarer 3,1 prosent av aksjene og stemmerettighetene. Kjøpesummen var 305 millioner kroner.

Etter transaksjonen eier Equinor totalt 25,776,200 aksjer i Scatec, noe som øker selskapets totale eierandel til 16,2 prosent av aksjene og stemmerettighetene, skriver Equinor i en melding.

– Som største aksjonær i selskapet har vi benyttet oss av denne muligheten til å kjøpe en ekstra 3,1prosent eierandel i Scatec, et ledende selskap innen fornybar energi i fremvoksende økonomier. Oppkjøpet samsvarer godt med vår disiplinerte tilnærming til vekst innen fornybar energi, sier Pål Eitrheim, konserndirektør for fornybar i Equinor, i meldingen.

Equinor kjøpte sine første aksjer i Scatec i 2018.

I samarbeid med Scatec gikk Equinor inn i sitt første solenergiprosjekt i 2017 via Apodi-feltet i Brasil, etterfulgt av et nytt samarbeidsprosjekt i juni 2018 med Guanizul 2A i Argentina. De to selskapene er også partnere sammen med Hydro Rein i solenergiprosjektet Mendubim (531 MW) i Brasil.