lagerhavari
Eksempel på et skadet kulelager i en elektromotor. Foto: SKF

Bedre oversikt over komponentfeil på tvers av selskapene skal gi bedre tilstandskontroll.

  • Atle Abelsen

En database over hendelser knyttet til feil på komponenter kan være svært verdifull for kraftprodusentene i deres vedlikeholdsarbeid. Bransjen har diskutert en felles feildatabase i en mannsalder, men det er ikke enkelt å etablere en åpen oversikt over noe som kan oppfattes som bedriftssensitivt. Gjennom Smartgridsenterets prosjekt «SmartKraft» forsøker en...
Artikkelen er 400 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.