northconnect
Northconnect. Illustrasjon: NorthConnect

Northconnekt advarer mot hastebehandling, og ber om en oppdatert vurdering av prosjektet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Nylig gjenopptok Olje- og energidepartementet (OED)  behandlingen av NorthConnect-prosjektet, en kabel på 1500 MW mellom Skottland og Sima innerst i Hardangerfjorden. I et brev til OED påpeker NorthConnect-prosjektet at Skottland bygger ut massive mengder vindkraft på land og til havs. «Med mål om 20 GW ny kraft til 2030, og...
Artikkelen er 535 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.