toverud
– Vi er veldig opptatt av at lønns- og arbeidsforhold er i tråd med lover regler, sier administrerende direktør Kjetil Toverud i Andritz Hydro AS. Foto: Stein Arne Bakken

– Flere nivåer av underleverandører kan gjøre oppfølging for hovedleverandør svært krevende, sier Kjetil Toverud, som mener tettere dialog mellom kraftselskaper og leverandører kan bidra til å sikre arbeidstakernes rettigheter.

  • Atle Abelsen

Mandag fortalte Statkraft på Produksjonsteknisk konferanse (PTK) at noen av deres leverandører og underleverandører innenfor elektromekanisk virksomhet bryter norske arbeidstakerrettigheter, i noen tilfeller grovt og systematisk. Bruddene gjaldt både dårlig lønn og for mye arbeidstid. Hvilke selskaper det gjaldt, ville ikke Statkraft si. Administrerende direktør Kjetil Toverud i Andritz Hydro...
Artikkelen er 787 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.