grytåga
Personell fra Rainpower (nå Aker Solutions) jobber inne i spiraltromma før løpehjulet heises på plass, Foto: Helgeland Kraft Vannkraft

Helgeland Kraft produserer ikke mer i gamle Grytåga kraftverk, men de får et kraftigere anlegg.

  • Atle Abelsen

Det gamle kraftverket i Vefsn kommune på Helgeland har fått en splitter ny francismaskin og stator. Kontrollanlegget er også nytt. Ytelsen er økt fra 48 til 62 MW. Da blir kraftverket også kraftig modernisert, og satt i stand til å effektkjøre i en helt annen grad enn tidligere. – En...
Artikkelen er 643 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.