mari hegg gundersen
Riktig drift av omløpsventil er viktig for å sikre livet i elva hvis kraftverket stopper, understreker Mari Hegg Gundersen, seksjonssjef for NVEs miljøtilsyn for vassdragsanlegg. Foto: Øyvind Zambrano Lie

NVE vurderer å sette krav om bedre instrumentering for alle kraftverk med omløpsventil, siden de så ofte driftes feil.

  • Øyvind Zambrano Lie

- Hvis dere har konsesjonsvilkår om at dere skal ha omløpsventil, så skal den også virke. Det er et utrolig viktig vilkår. Og så viser det seg at det er ganske vanskelig drifte dem slik det er tenkt, sa Mari Hegg Gundersen, seksjonssjef for NVEs miljøtilsyn for vassdragsanlegg, på Småkraftdagane...
Artikkelen er 496 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.