kroken
Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi. Foto: Østfold Energi

Østfold Energi fikk sitt høyeste årsresultat etter skatt noensinne i 2022 med 595 millioner kroner. Samtidig tredobler selskapet skattekostnaden fra året før.

  • Øyvind Zambrano Lie

Resultatveksten er drevet av de svært høye kraftprisene gjennom året. Omsetningen i 2022 ble 2,6 milliarder kroner og resultatet før skatt ble 2,06 milliarder kroner. Oppnådd kraftpris for egen vannkraftproduksjon endte på 1755 kr/MWh, som er over dobbelt så høyt som året før. – Prisnivået vi opplevde i 2022 er...
Artikkelen er 203 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.