kjernekraft modulært
Illustrasjon av et lite, modulært kjernekraftverk. Illustrasjon: Hitachi

GC Rieber og Jakob Hatteland kjøper seg inn i Norsk Kjernekraft, som vil bygge kjernekraftverk i Halden.

  • Øyvind Zambrano Lie

I en rettet emisjon har GC Rieber AS og Jakob Hatteland Holding AS tegnet seg for aksjer i Norsk Kjernekraft AS. M Vest Invest 2 AS, hvor Trond Mohn er største eier, deltok også i emisjonen, opplyser Norsk Kjernekraft i en melding på sin nettside.

Målet med emisjonen har vært å bygge et best mulig grunnlag for videre vekst av Norsk Kjernekraft, som ønsker å bygge kjernekraftverk i Halden, slik Energiteknikk tidligere har omtalt.

Etter emisjonen eier GC Rieber AS og Jakob Hatteland Holding AS 7,69 prosent hver av Norsk Kjernekraft AS. M Vest Invest 2 eier 61,54 prosent av aksjene, mens resten eies av ansatte og samarbeidspartnere.

GC Rieber AS er eierselskap i GC Rieber Gruppen med datterselskaper innen industri, shipping, eiendom og finans.

hesthammer
Daglig leder i Norsk Kjernekraft AS, Jonny Hesthammer. Foto: Norsk Kjernekraft

Jakob Hatteland er styreleder i Jakob Hatteland Holding AS, et investeringsselskap fra Åmsosen i Nedre Vats.

– Det er svært gledelig at GC Rieber og Jakob Hatteland slår følge med Trond Mohn i denne satsingen som kan bli et nytt norsk industrieventyr. Selskapet er i en tidlig fase, og da er det ekstra viktig å ha solide industriaktører med lang erfaring i ryggen. GC Rieber og Hatteland bidrar ikke bare med kapital. Vel så viktig er det at de bringer inn kunnskap og kompetanse som er svært relevant for utviklingen av Norsk Kjernekraft AS, sier daglig leder i Norsk Kjernekraft AS, Jonny Hesthammer, i meldingen.