Øystein hop
Risikoen for brudd på arbeidstakerrettigheter øker når det er rotasjonsarbeid, påpekte Statkraft-direktør Øystein Hop på PTK i Trondheim mandag. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Leverandører og deres underleverandører bryter norske arbeidstakerrettigheter, i noen tilfeller grovt og systematisk, ifølge Statkraft. I ett tilfelle fikk montører på et Statkraft-prosjekt 40 kroner timen.

  • Øyvind Zambrano Lie

- Vi har funnet forhold i leverandørkjeden vår som vi ikke liker, og som vi synes har et så systematisk preg at vi liker det enda mindre, sa Statkraft-direktør Øystein Hop på Fornybar Norges produksjontekniske konferanse (PTK) i Trondheim mandag. Statkraft har kontrollert til sammen 62 kontrakter i Norge i...
Artikkelen er 1206 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.