kabel skjøt nsl
Slik så det ut da NSL-kablene mellom Norge og England ble skjøtet sammen i juni 2021. Foto: Statnett/NSL

Men Statnett forsvarer at kabelen ble bygget. – Vi ser arbeidet med å få utnyttet kabelen godt i et langsiktig perspektiv, sier konserndirektør Peer Olav Østli til Energiteknikk.

  • Øyvind Zambrano Lie

Statnett har besluttet å sette ned kapasiteten på kabelforbindelsen mellom Norge og Storbritannia. Kapasiteten blir nå inntil 1100 MW av den tekniske kapasiteten på 1400 MW. For å realisere nytten av kablene er det viktig at det er en god balanse i kapasiteten for import og eksport, skriver Statnett i...
Artikkelen er 992 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.