magefølelse
André Reynaud i Norconsult og Line Drange Ruud i Å Energi er tilhengere av datadrevne beslutninger, selv om det er mange som har magefølelse, noe bildene bak dem illustrerer. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Under tørken i fjor hyret Glitre Energi inn Norconsult. De målte, og lot aggregater rumle og bråke på lavlast der de tidligere ville latt vannet renne forbi.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
- Sommeren 2022 var tørreste på 26 år, og på slutten av sommeren nærmet vi oss veldig faretruende grensen vi hadde satt for minimumsvannføring i aggregatene våre. Vi så tørken i øynene både på Døvikfoss, Skollenborg, Hensfoss, Hofsfoss og Rygene for å nevne noen, sa leder for operasjonsentralen i Å...
Artikkelen er 669 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.