blastr
Illustrasjon av den planlagte fabrikken på Saura, Gildeskål, Illustrasjon: Blastr

Blastr Green Steel planlegger å bruke over 10 milliarder kroner på å bygge en fabrikk for å produsere jernmalmpellets på Saura i Gildeskål kommune i Nordland.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Nødvendig kraft for å drive prosessen vil være basert på vannkraft, og Blastr er nå i diskusjoner om langsiktige kraftkontrakter. Daglig leder i Blastr Green Steel AS, Hans Fredrik Wittusen, opplyser til Energiteknikk at fabrikken i Gildeskål er beregnet med en installert kapasitet på 75 MW og et strømforbruk på...
Artikkelen er 224 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.