nettpartner
Illustrasjonsfoto: Nettpartner

Ansatte i Eviny Solutions, Infratek Norge Omexom, Nettpartner og Otera Infra kan streike fra fredag.

  • Øyvind Zambrano Lie

LO har varslet opptrapping av streiken fredag morgen. Da tas ansatte i fire store energientreprenørbedrifter ut.

Mandag gikk som kjent over 24.000 fagorganiserte ut i streik, etter at det ble brudd i meklingen mellom LO, YS og NHO. Dersom partene ikke finner en løsning de nærmeste dagene, trappes streiken opp med over 15.000 ansatte fra og med fredag 21. april. 630 av disse jobber i kraftsektoren, skriver Fornybar Norge i en melding.

Følgende av Fornybar Norges medlemsbedrifter blir rammet:

  • Eviny Solutions
  • Infratek Norge Omexom
  • Nettpartner
  • Otera Infra

Dette vil ramme bygging, drift og vedlikehold av strømnett, beredskap i kraftforsyningen og føre til utsettelse av samfunnskritiske prosjekter, påpeker Fornybar Norge.

– Over hele landet står virksomheter i kø for å få tilgang til mer kraft. Det trengs infrastruktur til både klimatiltak og nye industribedrifter. Det er svært uheldig at spydspissene i det grønne skiftet nå blir rammet av streiken, sier Nina Aalborg, direktør for arbeidsliv i Fornybar Norge i meldingen.