solceller
Illutstrasjonsfoto: Otovo

Ifølge svenske Energimarknadsinspektionen er det brudd på EU-regelverket å la små produksjonsanlegg få nettleie som ikke speiler kostnadene. Lede mener vurderingen er relevant for Norge.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den norske delingsordningen for overskuddsproduksjon fra solcelletak har lenge blitt kritisert av nettselskapene. Nå trekker imidlertid selskapet Lede også inn at det kan være brudd på EU-regelverket, og viser til en vurdering den svenske Energimarknadsinspektionen (EI) nylig gjorde av hvilke føringer EU-regelverket gir med hensyn til nettleie for mindre produksjonsanlegg....
Artikkelen er 480 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.