rein
Illustrasjonsfoto: Alexandre Buisse/wikimedia commons

NVE har godkjent en rekke avbøtende tiltak som skal gjøre det mulig å flytte rein gjennom Øyfjellet vindkraftverk i Mosjøen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Tiltakene inkluderer blant annet tilrettelegging for transport, etablering av gjerder og stans av enkeltturbiner, skriver direktoratet i en pressemelding. Øyfjellet vindkraftverk stod ferdig i 2022 og driftes av Øyfjellet Wind AS. Da det ble gitt tillatelse til å bygge vindkraftverket, ble det samtidig stilt et krav om at Øyfjellet Wind...
Artikkelen er 410 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.