vindturbin
Foto: Robert Sandell/Mostphotos

Produksjonen av vindkraft i 1. kvartal 2023 var 5 prosent lavere sammenlignet med samme kvartal i 2022.

  • Øyvind Zambrano Lie

Den samlede elektrisitetsproduksjonen var på 42,2 TWh i første kvartal i år, hvorav 4,5 TWh var fra vindkraft, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). For første gang siden 2016 var det nedgang i registrert vindkraftproduksjon i 1.kvartal, ned med 0,2 TWh sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. – Vindkraftproduksjonen har hatt en...
Artikkelen er 429 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.