stockholm
Stockholm. Arkivfoto: Benoît Derrier/Wikimedia Commons

Planlagt vedlikehold i en kraftstasjon ved Stockholm gikk feil.

  • Øyvind Zambrano Lie

Tidlig onsdag morgen oppsto det forstyrrelser i Stockholm-regionens strømforsyning, etter at planlagt vedlikeholdsarbeid ved en kraftstasjon nord for byen gikk galt. Det førte til et kraftig fall i spenningen i nettet. Kraftig frekvensfall Årsaken til hendelsen er ikke klarlagt. Det som er klart, er at rundt klokken 06.40 sank frekvensen...
Artikkelen er 199 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.