petersenspole
Petersenspole i 132 kV-nett. Illustrasjonsfoto: Statnett

Det kreves hurtig aksjon for å sikre Hydros aluminiumsproduksjon på Sunndalsøra, understreker Statnett, som mener Mørenett bør få kjøpe alt deres 132 kV-nett i regionen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Spørsmålet om hvorvidt Statnetts planlagte salg av sitt 132 kV-nett på Nordvestlandet til Mørenett tilrettelegger for samfunnsmessig drift av anleggene, har nylig vært ute på høring. En rekke aktører gjentar og utdyper sin kritikk av salgsplanene, mens Statnett kommer med en utdypende begrunnelse for hvorfor alt nettet bør selges til...
Artikkelen er 284 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.