statnett
RME har avdekket flere avvik etter tilsynsbesøk hos Statnett i Nydalen i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Statnett vil kreve fjernstyring fra driftssentral for kraftverk over 1,5 MW for å kunne styre kraftsystemet på en effektiv måte.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk skrev i februar, har Statnett i et brev advart Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE om at det er betydelige mengder vindkraft som styres på PC, nettbrett eller telefon hjemmefra, og der kapasiteten ikke er tilgjengelig for nedregulering når Statnett trenger det i vanskelige driftssituasjoner. Enkelte vindkraftaktører vegrer...
Artikkelen er 1359 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.