kristiansand
Kristiansand vil trenge mye mer strøm i årene som kommer. Foto: Kjell Inge Søreide

Glitre Nett har fått konsesjon for å bygge Tollboden transformatorstasjon med ren luft som isolasjonsmateriale.

  • Øyvind Zambrano Lie

Forventet økning i strømforbruket fremover gjør det nødvendig å øke kapasiteten i havneområdet. Tollboden transformatorstasjon vil plasseres i Vestre Strandgate i Kristiansand sentrum, og vil bestå av to transformatorer med ytelse 50 MVA. Alle de elektriske anleggene vil plasseres inne i et nytt bygg, som vil ha en grunnflate på...
Artikkelen er 278 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.