havvind
Illustrasjonsfoto: Siemens Gamesa

RME åpner for å gi dispensasjon for havvind som «hjelper» kraftsystemet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk skrev i februar, advarte Statnett mot at havvinden som skal tas i land fra Utsira Nord skulle betale anleggsbidrag. Det er «svært uheldig at anleggsbidragsregelverket gir insentiver som forhindrer eller forsinker utvikling av kraftproduksjon», skrev Statnett. Det skal knyttes til 1500 MW havvind i dagens nett på Haugalandet....
Artikkelen er 318 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.