juktan
Juktan kraftstasjon (bildet) kan bli bygget om til igjen å bli et pumpekraftverk. foto: Vattenfall

Planlegger å bygge 720 MW ny vannkraft i Sverige, og blant annet restaurere det gamle pumpekraftverket Juktan.

  • Øyvind Zambrano Lie

Vattenfall planlegger for første gang på mer enn tolv år å bygge ny vannkraft, skriver selskapet i en pressemelding. Dette planlegges på fire steder i Sverige der vannkraft allerede finnes. Planene har en mulig kapasitet på til sammen 720 MW, og dette skal kunne bygges fra 2026 og inn i...
Artikkelen er 414 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.