lofotkraft
Illustrasjonsfoto: Elmea

Vanlig toppbelastning hos en kunde er gjerne mellom 25 - 35 prosent av overlastvernet, skriver Elmea. Statnett tør ikke regne med høyere sammenlagringseffekt enn 15 prosent.

  • Øyvind Zambrano Lie

Selskapene Polarsmolt og Nordlaks Smolt ønsker begge å utvide sine virksomheter i Lofoten, henholdsvis på Kleppstad i Vågan kommune (4,5 MW) og Nusfjord i Flakstad kommune (3 MW). Men Elmea fikk avslag fra Statnett på tilknytning av de to anleggene, noe begge selskapene klaget på. Ifølge Statnett er det ikke...
Artikkelen er 1047 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.