stockholm
Stockholm. Illustrasjonsfoto: JZ/Wikimedia Commons

Operatøren åpnet feil skillebryter og relebeskyttelsen fungerte ikke. Strømbruddet gjorde at den nordiske frekvensen stupte til 49,3 Hertz.

  • Øyvind Zambrano Lie

Både tekniske og menneskelige feil lå bak det store strømbruddet i Stockholmsområdet 26. april, som Energiteknikk tidligere har omtalt. Utfallet skjedde i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på Svenska kraftnäts Hagby-stasjon utenfor Stockholm. Under arbeidet skulle flere skillebrytere åpnes, det vil si kobles ut, men det fungerte ikke. For å kunne utføre...
Artikkelen er 358 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.