glitre sørlandet
Behovet for nytt nett rundt Arendal er stort på grunn av mange planer om økt forbruk. Foto: Glitre Nett

Må bygge kraftigere nett enn planlagt fordi planene om nytt forbruk i Agder strømmer inn.

  • Øyvind Zambrano Lie

Glitre Nett søkte i desember 2021 om konsesjon for etablering av to nye 132 kV koblingsstasjoner, Bøylestad og Eyde, samt to nye 132 kV ledninger mellom disse stasjonene. Bakgrunnen var blant annet Morrows batterifabrikk på Eyde energipark, som fra 2028 kan sluke hele 315 MW, og få et gjennomsnittsforbruk på...
Artikkelen er 497 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.