solceller
Foto: Mostphotos

Hydro Rein har inngått avtale med GreenGo Energy om å kjøpe og videreutvikle to tidligfase solenergiprosjekter i Sør-Sverige.

  • Øyvind Zambrano Lie

Prosjektene har en total kapasitet på 118 MW, en årlig produksjon på 143 GWh, og ligger i prisområdet NO4. Avtaler med grunneierne er signert, og bygging vil etter planen starte i 2027, med driftsstart i 2028, skriver Hydro Rein i en pressemelding.

Gjennom avtalen har GreenGo Energy ansvaret for å utvikle prosjektene i porteføljen, mens Hydro Rein har ansvar for kontrakter og all service relatert til prosjektene. Dette inkluderer prosjektstrukturering, markedsaktiviteter, bygging og drift av anlegget.

For øyeblikket jobber partene med å kartlegge prosjektområdet, og har sendt inn søknad om tilknytning til strømnettet for prosjektene.

«Vi er veldig stolte av å annonsere vår første solinvestering i Sverige sammen med vår partner GreenGo Energy. Dette er enda et steg på veien mot å diversifisere vår nordiske portefølje, både med tanke på geografi og teknologi. Vi har allerede en betydelig portefølje med vindprosjekter i Sverige. Med ny grønn industriell utvikling planlagt i regionen ser vi stort potensial for å kombinere vindkraft og solklart for å hjelpe industrien med å kutte utslipp,» sier Olivier Girardot, leder for Hydro Rein, i meldingen.