storheia vindpark
Arkivfoto: Fosen Vind

Ved å tildele nye landvindområder gjennom konkurranse, vil den mest effektive aktøren tildeles arealet, skriver Konkurransetilsynet, som også er skeptisk til Energikommisjonens premiss om at Norge skal ha kraftoverskudd.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Det er Konkurransetilsynets vurdering at det bør legges til rette for konkurranse om tildeling av nye områder for samfunnsøkonomisk lønnsom kraftproduksjon, slik som landbasert vindkraft. Ved å tildele nye områder for landbasert vindkraft gjennom konkurranse, legges det til rette for at den mest effektive aktøren tildeles arealet», skriver Konkurransetilsynet i...
Artikkelen er 824 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.