Vann fra blant annet denne innsjøen skal etter planen ledes mot Lappland kraftverk i Norge. Arkivfoto: MuskenSenter

Men dersom MuskenSenter går videre med meldingen om Lappland kraftverk «på en måte som er i henhold til konsekvensutredningsforskriften, vil den behandles», skriver energiministeren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Som Energiteknikk skrev torsdag, har Høyres Bård Ludvig Thorheim spurt energiminister Terje Aasland om hva som er status for prosjektet Lappland kraftverk, og hva som eventuelt er hindrene for realisering av planene. Thorheim understreket at «i den pressede kraftsituasjonen for Nord-Norge og hele landet må det legges til grunn at...
Artikkelen er 478 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.