hvac NTE rissa
John Bernhard Roten, daglig leder i HVACS AS; Per-Arne Sæther, konsernsjef i Rissa Kraftlag; Svein Olav Munkeby, konserndirektør i NTE. Foto: NTE

NTE blir medeier i solcelleselskapet HVACS sammen med Rissa Kraftlag.

  • Øyvind Zambrano Lie

Dermed ligger veien åpen for en videre nasjonal satsing på solenergi, skriver NTE i en pressemelding.

«I takt med den eventyrlige veksten HVACS har hatt siden oppstarten for 6 år siden, har også behovet for å få inn en samarbeidspartner som kan tilføre nødvendig kapital, kompetanse og markedstilgang for å lykkes i et konkurranseutsatt marked økt tilsvarende», heter det i meldingen.

Rissa Kraftlag har vært medeiere i HVACS siden 2019. Etter emisjonen eier NTE og Rissa kraftlag 45,5 prosent av aksjene hver. I tillegg har gründer Arne Ivar Sundseth, Indre Fosen Invest og øvrige nøkkelpersoner i HVACS eierandeler i selskapet.

– Nå som NTE har kommet inn som eiere, har vi to solide trønderske eiere som styrker både soliditeten og utviklingskraften vår, sier John Bernhard Roten, daglig leder i HVACS AS, i meldingen.

– Med NTE på eiersiden kan HVACS fortsette veksten, og nå skal vi videreutvikle selskapet til å bli en totalleverandør innen solenergiløsninger både for privatpersoner, landbruket og næringslivet, sier Rissa Kraftlags konsernsjef Per-Arne Sæther.