nve hovedkontor
NVEs hovedkontor på Majorstua i Oslo. Foto: Øyvind Zambrano Lie

Dagens kraftmarkedsmodeller klarer ikke å modellere effektkjøring og tidsforsinkelser i vannveiene på en virkelighetsnær måte, advarer NVE.

  • Øyvind Zambrano Lie

I NVEs budsjettforslag for 2024, som Energiteknikk har sett, ber direktoratet OED om ytterligere 3 millioner kroner til bruk og utvikling av kraftmarkedsmodeller. I statsbudsjettet for 2023 fikk NVE tilført 10 millioner kroner til økt analysekapasitet og videreutvikling av kraftmarkedsmodell. Bakgrunnen for behovet for bedre kraftmarkedsmodeller er at energisystemet er...
Artikkelen er 521 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.